Ghidul preparării espresso-ului

Espresso, renumita băutură denumită inițial "cafeaua neagră", este o cafea densă și cremoasă.
Istorie acestei băuturi este veche de peste 100 ani: Inventatorul Luigi Bezzera a creat un aparat de cafea cu abur sub presiune în Milano.
Excelența espresso-ului este influențată de următorii factori:
-
Materie primă de înaltă calitate, selectată cu grijă: cafea verde.
-
Pentru amestecurile de cafea, conținutul ridicat de cafea arabica este preferat.
-
Apă curată, fără aditivi, clor și alți factori care pot afecta aroma (de aceea tratarea apei este integrată în aparatele de cafea).
-
Măcinarea proaspătă - realizată la comandă - ceea ce înseamnă că aparatele macină cantitatea potrivită atunci când apăsăm butonul dorit.
-
Setări adecvate ale râșniței.

Crema, coroana espresso-ului
Cum se formează? Când apa fierbinte intră în contact cu cafeaua măcinată sub presiune mare, apa emulsionează uleiurile din cafea și le saturează excesiv cu CO2. Acest lucru duce la formarea numeroaselor microbule care se combină pentru a crea crema.
Aspectul cremei este legat de conținutul de dioxid de carbon din cafeaua prăjită și măcinată. Prin urmare, culoarea, gustul și grosimea acesteia pot indica cât de proaspăt a fost prăjită cafeaua.
Dacă este prăjită recent: Se produce mai mult dioxid de carbon în cafea, ceea ce duce la cremă mai groasă, adesea însoțită de o senzație acidulată în gură. Astfel, cu cât cafeaua este mai veche, cu atât crema care se formează în timpul preparării este mai subțire.
Oops... Crema cafelei tale este prea închisă sau prea deschisă?

Cum să bei un espresso?
O altă dilemă veche: de ce se dau linguri alături de espresso atunci când majoritatea oamenilor o beau "neagră"?
Pentru a amesteca cafeaua ta! Acest lucru este crucial deoarece în timpul servirii, crema se separă de apă. Pentru a obține un gust echilibrat, este important să o amesteci și să o consumi imediat.
În cele din urmă, este esențial să servești imediat espresso-ul proaspăt făcut, deoarece aroma se deteriorează pe măsură ce stă. Proaspăt preparat este cel mai bun!
Totul este despre știință:
teoria "extracției"
Espresso perfect se bazează pe un echilibru al aromelor. Procesul de extracție poate fi împărțit în trei faze:
Încântă-ți ziua și descoperă noile specialități de cafea de la Fresh Corner!

Noua cafea, energie fresh
Descoperă noile specialități de cafea de la Fresh Corner: 100% arabica din Brazilia, cu o aromă mai delicată. Combinația de arabica și robusta, unde aroma intensă de arabica și gustul bogat al robusta se îmbină perfect.

Călătoria cafelei
Ești curios să afli cum aroma proaspătă ajunge din câmpurile de cafea din Brazilia până în ceașca ta?
Apasă și descoperă cele 10 etape ale călătoriei cafelei.
Explorează Selecția noastră de cafea!
Mai Bine Împreună!
Alături de cafeaua ta revigorantă, alege un hot dog sau unul dintre sendvișurile noastre delicioase!